Stödmur Pris Göteborg

vacker stödmur i ljusbrun sten.

Om du är mitt i trädgårdsarbetet eller bara vill lära dig mer om stödmurar, har vi samlat all information vi kan tänka att du kan behöva däribland stödmur pris. Vi har skrivit om stödmurar, genomsnittliga priser, skäl till varför du behöver installera en och vad vi som ett erfaret, kan erbjuda. Allt finns på denna sida. Vårt främsta mål på denna sida är att utbilda dig att utveckla ditt trädgårdsarbete och ditt landskap på ett professionellt sätt med hjälp av stödmur. Nu, om du fortfarande kliar huvudet föreslår vi att du läser vidare för att rensa kvarvarande tvivel. Vi kommer också lösa ut frågan om stödmur pris göteborg.

Innehåll:

 • Vad är en stödmur?
 • Därför behöver du en stödmur!
 • Stödmur Pris
 • Hur bygger man en stödmur?

Vad är en stödmur?

En stödmur är inget annat än en struktur som är byggd för att hålla det ”laterala” trycket av jorden, stenar och andra material. I grund och botten, kan en stödmur skydda ditt landskap från avrinning eller erosion. Det laterala trycket orsakas av jordfyllning, sand, granulatmaterial och vätsketryck bakom stödväggsstrukturen. Det är därför, ett hållbart material, en stark struktur och erfarna arbetstagare behövs för att installera en långlivad och professionell funktionell stödmur.

Strukturella skador är mycket vanliga om sidotrycket inte behålls på rätt sätt. Jorden kan erodera från regn eller andra faktorer förstöra områdena runt ditt hus. Vi rekommenderar stödmurar om du har någon form av lutande områden runt ditt hus.

stödmur vid villa.
stömur i betong.


Därför behöver du en stödmur!

Andra funktioner en stödmur har

 1. Stödmur ger extra stöd till jord och hjälper till att motverka gravitetens oönskade effekter, men den har några andra funktioner också;
 2. Stödmur när den installeras professionellt kan bromsa flödet av regnvatten och bidra till ett bra vätskeflöde för gräsmatt eller trädgården.
 3. Stödväggen skapar en egen inhägnad utomhus bostadsyta.
 4. Stödväggar kan oavsiktligt användas som sittplatser och trevliga ”samtalshörn”.
 5. Det skapar en struktur som kan dekoreras med blommor för att lägga skönhet till din boyta.

Mer anledningar till varför du kan behöva en stödmur:

 • När du behöver styra nedförsbacke erosion.
 • Nedåtsläntar som utgör hot mot ditt hus grund
 • Om du vill ha en mysigt inhängnad uteplats
kvinna som arbetar på en bank upphöjd över marken tack vare en en stödmur i trä. stödmur pris göteborg.
gammal stödmur som illustrerar nedan stödmur pris göteborg.

Stödmur pris

Givetvis är det näst intill omöjligt för oss att uppskatta exakta exakta priser för just dig och ditt projekt på stödmur pris göteborg. Just för att alla projekt är unika, kräver olika mycket arbete, kompetens och material. Men för att vi vill ge våra kunder en prisbild av hur det kan se ut. Det kan vara mycket billigare men också ligga i över vad vi skriver nedan.

Här nedan är de genomsnittliga priserna för att bygga stödmur:

 • Den genomsnittliga kostnaden för att bygga stödmuren kan vara runt trettio till åttio tusen kronor.
 • Kostnaden för material kan vara annorlunda, kan det variera från 300 – 4000 kronor per kvm.

Vad ingår i vår tjänst?

Vi som ett erfaret företag rekommenderar att du installerar stödmuren på ett professionellt sätt med hjälp av korrekt beräkning av mark, redskap, korrekt material, struktur och design. Visst finns det människor som gillar att göra saker själva, men grunden och designen kan inte fortgå utan ordentlig undersökning av området, vinkeln på marken och andra beräkningar och material. Det är här vi kommer in i bilden, vårt team har erfarna och professionella arbetare med många års erfarenhet.

Vi kan utforma strukturen enligt din vision och rätt grund som inte bara kommer att matcha din livsstil utan också kommer att vara estetiska och funktionell. Vi är ett professionellt och försäkrat företag redo för att hjälpa dig. Så om du har några planer på att installera en funktionell och vacker stödmur för ditt hus, nu är det dags. Kontakta oss idag så hjälper vi dig vidare med hur och vad vi kan göra för just dig!