Stenläggning Pris Göteborg

stenläggare som utför stenläggning på ett projekt.

Stenläggning pris är viktiga att ta i beakt då stenläggning ofta är en av de viktigaste aktiviteterna som görs i slutet av byggprojekt genom att skapa en sammanhållande struktur av stenar lagda i mönster. Du kan använda flera material för att skapa en fantastisk stenlagd uppfart, trottoar, stig, eller uteplats. Bara din fantasi sätter begränsningarna när det gäller vad man kan göra.

Innehåll:

 • Hur gör man stenläggning?
 • Fördelar med stänläggning
 • Vilka typer av stenar kan man använda?
 • Stenläggning Pris

Om funderar på stenläggning i din trädgård så kan du behöva några bättre idéer om hur man ska gå till väga. Denna artikel tar dig därför genom en enkel guide belyser några viktiga idéer om hur du kan skapa en fantastiskt stenläggning i din trädgård och för hur du skall få bästa stenläggning pris i göteborg.

Fördelar med stenläggning

 • Ett stenlaggt område är mindre sårbart för grundämnen och ger därför ett bra skydd.
 • Stenlaggda områden är mycket hållbara, särskilt när du använder material som stenar, betong och asfalt.
 • Stenlaggda områden är mycket tilltalande och detta ökar värdet på din egendom.
stenläggning pris som kan göras i göteborg, illustrerar stenläggning vid modern dörr till ett hus.
stora plannor stenlagda i fint mönster längs trädgården som är i många vackra färger. Lila rosa och många fler.

Därför vill du ha professionell hjälp med stenläggning

Stenläggning har blivit en väldigt viktig del i husbygge då alla de fördelar en vacker stenläggning för med sig. Du behöver inte vara en expert för att kunna stenlägga, dock kan det bespara dig dagar, veckor om inte månader och till och med bli billigare att anlita ett proffs. Då du inte behöver genomlida alla nybörjarmisstag, backa och göra om, med erfaren hjälp vid din sida. Vi hjälper dig gärna!

Vanliga material i stenläggningen

Det finns olika beläggningsmaterial som utnyttjas på marknaden idag. De inkluderar;

 1. Asfalt
 2. Grus
 3. Tegel
 4. Plattor (av olika div stenar ex. skiffer)
 5. Kalksten

Hur gör man stenläggning? 

För att lägga marksten liknar samma process men är lite annorlunda givetvis beroende på omständigheterna.

hammare på en sten som är i ett stenläggarprojekt.
stenläggning pris göteborg

Grävning

Att gräva själv kan medföra ett antal risker, som att exempelvis råka gräva i el, vatten eller andra viktiga ledningar. För att undvika detta hjälper det att ha professionell hjälp vid din sida när du utför detta. Proffs kan hjälpa dig att göra effektiva grävningar och eventuella tunnlar utan att råka slå i ledningar eller rör som tillhör ditt eller grannens hus. Om du ändå väljer att gräna själv bör du ta reda på ett lämpligt djup av din utgrävning.

Använd säkerhetsgear

Säkerhet är nyckeln när det kommer till att stenlägga. Se till att du har allt du kan behöva innan du börjar så att du slipper råka ut för olyckor. Några tips är att se till att du bär hörselkåpor när du använder en tegelsåg, ögonskydd vid kapning och riktiga arbetsskor med skydd för att skydda dina fötter från skador.

arbetare som lägger sten i trädgård.
stenar laggda i en damm på fin rad.

Fiberduk

Du kan använda en fiberduk och fylla gropen i ett jämt svep. Låt gärna duken gå lite ovanför kanterna.

Bergskross

Nästa steg är att fylla ett jämt lager med bergskross eller stenkross som du vill packa riktigt tätt och fint. För ett så bra resultat som möjligt så bör du använda en markvibrator som kan jämna ut och platta till området ännu bättre.

Vattna sedan bergskrossen så att det blir helt sätt och kör sedan med markvibratorn för att sätta allt riktigt kompakt, slätt och bra.

Stenmjöl

Sista underlagret kan du använda stenmöl, bra riktlinje är 0-4mm alternativt 0-8mm. Se till att allt är platt och jämt. Du kan använda ett rör eller en planka. Du kan använda markvibratorn även här för att få ett så fint och stabilt lager som möjligt.

Marksten

Nu kan du lägga på din marksten eller plattor och fylla i med fogsand. Se till att stenarna ligger i det mönster du önskar och kapa det som behövs kapas av.

stenläggningspris på att lägga tegelsten mycket fint mönster.

Stenläggning Pris

Glöm inte att du även kan kombinera tjänster med exempelvis uppsättning av stödmur. Kostnaden för att stenläggning varierar beroende på område, storlek, material, uppgift eller beläggningsmaterial som används i processen. Kostnaden för läggningen per kvadratmeter bygger på olika faktorer som inkluderar typ av läggning, design, yta, jobbets omfattning och slutligen förberedelsearbete. Stenläggning kan göras på bakgården, runt poolen, uppfarten, i trädgården, ja var du vill. Kontakta oss när du söker efter bästa stenläggning pris göteborg med omnejd.

Ring eller fyll i formuläret på hemidan idag så kan vi tala som vad vi kan göra för dig och vad du skulle få för stenläggning pris på dina önskemål! Kontakta oss snabbt och lätt via formuläret på vår hemsida för snabbast svar!